Om CheckWatt

CheckWatt AB erbjuder mätning, styrning och IT-system inom energieffektivisering och förnyelsebar energi. Vårt mål är möjliggöra ett 100% förnybart energisystem genom intelligent dataanalys och automatisk kontroll över laster och generatorer. Vi bidrar till resurseffektivitet genom information, mätning och visualisering.

Vi ska nå det genom att

  1. Vara pålästa och ligga i framkant i utvecklingen inom förnyelsebar energi. Det inkluderar att alltid hålla oss ajour med, och efterleva, lagstiftning och rekommendationer som är tillämpliga för våra produkter och tjänster.
  2. Vara transparenta inom projekt, internt och externt, mot våra kunder och samarbetspartners, för att hitta lösningar på problem tillsammans. I supportarbete är vi övertygande om att ett respektfullt bemötande och effektiv hantering av ärenden skapar långsiktiga och lönsamma relationer.
  3. Alltid ha högt i tak och sträva mot lärande. Kvalitén i leveranser är direkt proportionell med organisationens sammanlagda kunskapsnivå. Vi bli lite bättre hela tiden och lär oss något nytt varje dag. Allt lärande baseras på att självkännedom tillräcklig för att acceptera när en brist på kunskap finns.
  4. Ha en inre motivation som kommer ur vetskapen om att vi jobbar i ett högre syfte samt ur gemenskapen och känslan av att åstadkomma något tillsammans. Vi eftersträvar förståelse för det högre syftet i allt vi gör. Data och information i olika former är inte värt mycket om de inte används på givande sätt.
  5. Mäta och följa upp vår egen verksamhet regelbundet för att både vi själva och våra kunder ska kunna känna sig trygga i att det vi levererar håller måttet. Viktiga parametrar är för oss bland annat upptid på vår tjänst, hanteringstid för supportärenden och funktionalitet i våra system.

Bransch​organisationer

Vi är medlemmar i följande organisationer


EU-Projekt

CheckWatt deltar som innovatörer i följande EU-projekt

SunHorizon är ett projekt där åtta bostadshus och icke-bostadshus testar SunHorizon Technology Packages. Dessa inkluderar mätare och automatiska kontrollsystem från CheckWatt.

I projektet SDN-MicroSENSE hjälper CheckWatt till med att visa hur Electrical Power and Energy System (EPES) kan göras mer tillförlitligt och resilient.

Vilka vi är

Dan-Eric Archer

VD

Har arbetat med applikationer av olika system och tekniker inom förnyelsebar energi och energieffektivisering sedan år 2011. På fritiden engagerad i cykling som samhällsförbättrande fenomen och cykeln som en oändlig källa till tekniska optimeringsproblem.

Thomman Thomas Nellimoottil

IMD och administration

Intresserad av att identifieringen av parametrar för effektiv hantering av resurser, till exempel energianvändning i byggnader, återvinning och cirkulation av växtnäringsämnen eller processoptimering i allmänhet. Älskar att ladda batterierna genom att dansa tango.

Daniel Eriksson

CTO, Utvecklingschef

Bakgrund inom datateknik och stort intresse för förnyelsebar energi. Arbetar enligt principen “less is more” och försöker konstruera minimala men kraftfulla system. Bred erfarenhet inom mjukvaruutveckling och haft ledande roller i både hög och låg-nivå språk. Följer Elon Musk’s alla projekt med stort intresse på fritiden.

Vivian Esquivias

Mjukvaruutvecklare, frontend

Har jobbat som frontendutvecklare och UX designer sedan 2010 med en civilingenjörsutbildning inom Interaktionsteknik och design från Umeå Universitet. Bor i Siljansnäs och arbetar mest på distans och njuter gärna av Dalarnas fantastiska natur och en bra serie.

Katarina Vanky

Administration

Civilingenjörsstudent med stort intresse för hållbarhet och energi. Arbetar med administrering av inhämtning och visualisering av mätdata i plattformen EnergyInBalance. Söker ständigt nya äventyr och ägnar så mycket tid som möjligt åt skidåkning, löpning och friluftsliv.

Lena Estephan

Administration

Jobbar med allt från montering av dataloggers till orderadministration till registrering av nya kunder och solcellsanläggningar. Gillar att resa, träna och se/lyssna på true crime dokumentärer.

Samuel Wingstedt

Produktansvarig Currently virtuellt kraftverk

Med stort intresse för framtidens energilösningar jobbar Samuel med utvecklingen av energisystemtjänster, det virtuella kraftverket Currently, samt med EU-projektet PARITY. Samuel har tidigare erfarenhet lanseringar där, likt för Currently, miljömässig nytta har varit centralt fokus.

Jonas Porsgaard

Grafisk formgivning och kommunikation

En minimalist med en bakgrund som animatör i reklambranschen som sökt sig till energibranschen för ett mer meningsfullt arbetsliv. Jonas jobbar med CheckWatts visuella uttryck, manualer, animationer och trycksaker.

Erik Nilsson

Teknisk säljare och affärsutvecklare

Med ett intresse för hållbarhet och utveckling av framtidens energisystem jobbar Erik med projekt som leder till resurseffektivisering. Erik har en civilingenjörsexamen inom energi, miljö och management från Linköpings Universitet och på fritiden är han intresserad av att äta spännande mat från världens alla hörn.

Alexander Karlsson

Hårdvaruutveckling

Digitalkonstruktör som är dagligen sysselsatt med lågnivå-programmering, hårdvarudesign och dataanalys. Civilingenjör i data- och elektroteknik som även har en bakgrund inom chipdesign.

Sebastian Everett Eriksson

Mjukvaruutvecklare, frontend och backend

Självlärd mjukvaruutvecklare med lärar- och ingenjörsutbildning. Jobbar främst med hemsidor, men har en tendens att fastna i innovativa hobbyprojekt inom allt från spelutveckling till konst och musik.